Sinan Ateş’in Eşi Ayşe Ateş, Cinayetin Birinci Yılında Adalet İstiyor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Tüm failleri bir an önce yakalayın ve adaleti tesis edin

Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, suikastın birinci yılında saldırının gerçekleştiği yerde bir açıklama yaptı. Ayşe Ateş, cinayetin Türk siyasi tarihine kötü bir anı olarak geçeceğini belirtti ve şöyle dedi: “Bu cinayet, hem bir eşin, baba, evlat, kardeş ve dostun hayattan kopmasına neden oldu, hem de insanların inandığı değerlerin yerle bir olmasına yol açtı. Eşimin ölümünden bu yana bize destek olan, hak, hukuk ve adaletin yanında duran herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz davamıza yaşamımızı adadık, canımızı vermeye hazırız. Ancak, bazı insanların tavrı ve iftira dolu söylemleri, bu rezil cinayetten daha ağırdır. Babasız kalan iki çocuğumun yaşamları boyunca yaşayacakları travmayı tahmin bile edemeyecek kadar nefret gözleriyle bakıp, şehidimizin ardından sergiledikleri tutum, hatta ölenle bile meşgul olmayan şeytanın bile nefretini kazanmıştır.”

Ayşe Ateş, olayın sorumlularına seslendi ve şunları söyledi: “Sinan artık bedenen bu dünyada yok. Hala süregelen öfkenizle onun yattığı toprağı bile mi eleştiriyorsunuz? Her açıklamamızda öncelikle Allah’a, ardından da devletimize olan güvenimizi dile getirdik ve dile getirmeye devam ediyoruz. ‘Dış güçlerin oyunu’ diyenler oldu. ‘Seçim öncesi Türkiye karıştırılmak isteniyor’ diye söyleyenler oldu. Biz, böyle olmadığını bile bile çirkin komploların malzemesi olmamak adına acımızı içimize çeken, sakinleştiren tarafı tercih ettik. Devletimizin bir yıldır omuzlarımızda taşıdığımız bu ağır yükü üzerimizden almasını istiyoruz. Sadece bir yıldır yaşayamadığımız acımızı yaşamak istiyoruz. Devletimizden hesap sorulmasını istiyoruz. Başından beri söylediğimiz gibi ‘Adalet yerini bulsun, ne olursa olsun’ diyoruz. Adalet sağlanmadığında ne olur? Bu sorunun en güzel cevabını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan veriyor: ‘Unutulmamalıdır ki cezasız kalan her suç, failini daha da azgınlaştırır. Hesap sorulmayan her cürüm, yeni zulümlere davetiye çıkarır.’ Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu alçak cinayetin failleri adli bir sürecin içinde olan kişilerle sınırlı değildir. Peki, neden bugüne kadar tespit edilen diğer failler hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır?”

Ayrıca, 1 yıl geçmesine rağmen soruşturmanın tamamlanmadığını ve davanın açılmadığını sorgulayan Ayşe Ateş, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Ankara Başsavcısına, soruşturmayı yürüten savcılara, değerli hakim ve savcılarımıza sesleniyorum; iki küçük çocuğumun yetim kaldığını unutmayın. Başka çocukların da yetim kalmasına izin vermeyin. Herkes güven içinde yaşasın. Adaletin devletin temeli olduğuna inanıyoruz. İdarecilerin görevi ise adaleti sağlamaktır. Lütfen dışarıda özgürce dolaşan tüm suçluları bir an önce yakalayın ve adaleti sağlayın. Unutmayın, eksik ve geciken adalet adalet değildir.”