Sinan Oğan, Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan’ı Destekleyecek!

2. turun kilit ismi merakla beklenen açıklamayı yaptı... Sinan Oğan Erdoğan'ı destekleyecek

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu yaklaşırken ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimlere iki adaylı girme ihtimallerine karşı kararlar almaya başladıklarını açıkladı. Ancak, dün yapılan toplantıda ATA İttifakı’nın tek bir aday üzerinde uzlaşma sağlayamadığı görüldü. Oğan, düzenlediği basın toplantısında yüzde 5.17 oranı ile 2 milyon 829 bin 634 seçmenin oyunu kazandığı seçmenlerine hangi adaya yönelecekleri konusunda açıklama yaptı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Oğan, seçmenlerine çağrıda bulunarak, kendilerine oy verenleri Erdoğan’a destek olmaya davet etti. Oğan ayrıca, ATA İttifakı’nın sığınmacılar, terör örgütleri, Türklük ve Türk Devletleri Teşkilatı konularında belirledikleri dört temel konuda çözümler üreteceklerini belirtti.

Bununla birlikte, seçime sayılı günler kala, ATA İttifakı’nın bu karar süreci karşısında Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu da, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir araya gelerek görüştü. Ancak Oğan’ın açıklaması sonrasında, Özdağ ve Öz de farklı yorumlar yaparak kendi politik tercihleri doğrultusunda açıklama yapacaklarını belirttiler.

Sonuç olarak, seçimlere sayılı günler kalmışken, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararının seçmenlerinde ne kadar etkili olacağı ise merakla bekleniyor.