Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı’nın adayı olarak dikkat çekti

Seçimin kilidi %5’le Oğan

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 2011 yılında yapılan seçimlerde MHP’nin Iğdır milletvekili olarak Meclis’e girdi. Ancak MHP Genel Merkezi tarafından 10 Mart 2017 tarihinde partiden ihraç edildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Oğan, anket şirketlerinin öngöremediği bir oy oranına sahip olarak seçime damgasını vurdu. Oğan, toplamda 2 milyon 619 bin 847 oy alarak seçmenin dikkatini çekti.

Sinan Oğan, Akdeniz, Ege, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden oyların çoğunluğunu alarak Cumhurbaşkanı seçilmek için umutlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ise Oğan, 800 bine yakın oy aldı.

Kulislerden edinilen bilgilere göre, ülkücü kökenli olan Oğan, MHP’li seçmenlerin oylarını alarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a oy vermek istemeyenlere ve İYİ Parti’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyen İYİ Partili seçmenlere seslendi.

Ancak Oğan gece yarısından sonra yaptığı bir paylaşımda, yurtdışı oy sayım işlemlerinde manipülasyonlar yapıldığı duyumunu aldıklarını belirterek YSK’yı uyardı. Oğan, ortamı germemeleri ve oy sayım işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasını istedi.

Oğan, seçim değerlendirmesi yaparken, seçimlerin ikinci tura kalmış göründüğünü söyledi ve Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerin ikinci turun belirleyenleri olacaklarına inandığını vurguladı. Oğan ayrıca, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değişmezliği, 3 milyon sığınmacının gönderilmesi ve Türkiye’deki faiz enflasyon sorunlarının çözümüne dair şartları sıraladı.