Sincan’da Panik: Reklam Panosu Faciası!

Otobüs beklerken reklam panosu üzerine devrilmişti... Ayşe'nin ölümünde bilirkişi ön raporu hazırladı

Ankara Sincan’da Reklam Panosu Faciası: Ayşe Yavuz Hayatını Kaybetti

Ankara’nın Sincan ilçesinde 6 Haziran akşamı meydana gelen sağanak ve fırtına, Sincan Belediyesi’ne ait reklam panosunun devrilmesine neden oldu. Panonun otobüs durağının üzerine düşmesi sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan 9 sayfalık ön raporda, panonun temelden sökülerek devrilmesi sonucunda Ayşe Yavuz’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, durakta bekleyen bir kişinin de yaralandığı tespit edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, olay anındaki şiddetli rüzgarın saatte 75 ile 88 kilometre arasında olduğu belirtildi.

Rapora göre, Sincan Belediyesi’ne ait panonun yatay uzunluğunun 12 metre, düşey uzunluğunun 6 metre olduğu ve temelin 1,35 metre derinliğinde olduğu ortaya çıktı. Şartnameye uygun olmayan uygulamaların yapıldığı ve temel betonu ile kolonların yetersiz kaldığı raporda belirtildi. Rapora göre, bir şirketin ve belediyenin ihmalleri sonucunda bu trajedinin yaşandığı vurgulandı.

Olayın avukatı Hilal Akdeniz, “Totemde teknik zafiyetler olduğu ve belediyenin işaretlere rağmen gerekli önlemleri almadığı” şeklinde açıklamalarda bulunurken avukat Onur Bayraktar ise, “Yeterli beton dökülmedi ve totem yeterli şekilde temellendirilmedi” diyerek hem şirketi hem de belediyeyi sorumlu tuttu. Aileye destek olmak ve benzer kazaların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.