Sincan’da Yaşanan Üzücü Olay: Çocuk İstismarı ve Şüphelinin Tutuklanması

Korkunç olaya 111 yıl istendi

Sincan, Ankara’da 10 Ağustos 2023 tarihinde, 8 ile 10 yaşları arasında dört erkek çocuk sokakta oyun oynuyordu. Aynı mahallede yaşayan Evren Demirci (43), çocukların yanına giderek yardım istedi ve “Beni bodruma indirin, bana yardım edin” dedi. Çocuklar, Demirci’nin bodruma inmesine yardımcı oldu. Ancak bodruma indikten sonra Demirci, kapıyı kapattı ve “Kimin pipisi daha büyük” diyerek, çocukların pantolonunu indirmeye çalıştı. Bu durum karşısında çocuklar kaçmaya çalıştı. Ne yazık ki, 8 yaşındaki H.A., kaçarken ayağı demire takıldı. Demirci, bu fırsatı değerlendirerek küçük çocuğu kömürlüğe çekip pantolonunu indirdi. Daha sonra Demirci, küçük çocuğun cinsel organını ısırdı ve koparttı. Şüpheli Demirci tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, bu korkunç olayla ilgili olarak yürüttüğü soruşturmayı tamamladı ve şüpheli Demirci hakkında “basit cinsel istismar, nitelikli yaralama, nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 111 yıla kadar hapis cezası talebiyle Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianameye göre, küçük çocuğun yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaralandığı belirlendi. Mahkeme, rapor düzenlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na başvurarak şüphelinin ceza ehliyetini kontrol etme kararı aldı.

Mağdur çocuklardan A.K, soruşturma kapsamında ifadesini verdi ve “9 yaşındayım. Sokakta oynarken o adam bizi çağırdı, ‘Beni aşağı indirin, size lolipop vereceğim’ dedi. Onu indirdik. H.A’nın elinden tuttu, bodruma çekti. H.A kaçmaya çalışırken ayağı demire takıldı, adam H.A’yı ayağından tutup çekti, pipisinden ısırdı. Biz kaçtık, annesine söyledik. H.A bağıra bağıra dışarı çıktı, polisler geldi” dedi. Diğer mağdur çocuklar da benzer ifadelerde bulundu.

Mağdurların aileleri, Demirci hakkında açılan dava sürecinde destek beklemektedir. H.A.’nın ailesi avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, küçük çocuğun tedavi gördüğünü ve kopan uzvun geri yerleştirilemediğini belirtti. Aile, özel bir hastanenin ameliyat yapabileceğini ancak masrafların çok yüksek olduğunu ve karşılanamayacağını ifade ederek yetkililerden yardım talep etti.