‘Şirine’ İyileşti: Elanur Pilici’ye Hapis Cezası!

‘Şirine’yi atan akademisyene 1.5 yıl hapis

‘Şirine’ Yoğun Bakımdan Sağ Salim Çıktı

Fatma Aydın’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, Elanur Pilici hakkında “ev hayvanına işkence” suçundan dava açıldı ve mahkeme kararını verdi. Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada savcı, Pilici’nin “evcil hayvana işkence” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ancak son duruşmada savcı mütalaasını değiştirerek, Pilici’nin “evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs” suçundan 3 yıl hapis cezası almasını istedi.

Savcının talepleri doğrultusunda yapılan karar duruşmasında sanık Elanur Pilici, “Kediye elimi bile sürmedim. Normalim. Hayvanları seviyorum ve sevmeye devam edeceğim. O zaman benim psikolojik sorunlarım vardı. Öyle yaptığım için üzgünüm. Hayatımda ilk defa bir hayvana vurdum. Bunun için çok ağladım, çok üzgünüm. Beni bir görüntüden yargılamayın. Ben hayvanseverim” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, Elanur Pilici’yi “evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs” suçundan 1.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Pilici’nin duruşmalarda pişmanlık göstermemesi nedeniyle cezada indirime gitmedi.