Sırlarla Dolu Konya Cinayeti

Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme

Konya’da Yaşanan Cinayetin Ardındaki Sırlar

3 Eylül 2018’de İsmil Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, Kar maskeli bir saldırgan, Büyükşen çiftinin evine girerek emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen’e ateş açtı. Çiftin kızları Büşra Büyükşen de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi ve ağır yaralandı. Olayın ardından, kızları Büşra’nın jandarmaya giderek saldırganın kimliğini açıkladığı belirtildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Büyükşen çiftinin oğlu Uğur ve gelini Betül arasında mehir anlaşmazlığı olduğu düşünüldü. Ancak daha sonra soruşturmayı derinleştiren ekipler, komşuları olan Hüseyin K. ile Esra Taş arasındaki ilişkinin cinayetle bağlantılı olabileceği üzerinde durdu. Esra Taş’ın, Hüseyin K.’nin ailesini sorumlu tutarak cinayeti işlemeye karar verdiği ve bu planı uygulamak için Abdullah Başdemir’i kullanmış olabileceği ortaya çıktı.

13 Temmuz 2021’de gerçekleşen operasyon sonucunda Esra Taş, Abdullah Başdemir, Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen’in de aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan şüphelilerden bazıları serbest bırakılırken, diğerleri ise tutuklandı. Mahkeme kararıyla tutuklanan şüphelilerden biri cezaevinde hayatını kaybetti ve diğerleri ise tutukluluk sürelerine itiraz etti.

Abdullah Başdemir’in iddia edilen azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek, adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, diğer şüphelilerden biri olan Ertuğrul Çelik ise tutuklandı. Cinayetle ilgili yapılan yargılama sonucunda Ertuğrul Çelik, Esra Taş ve Abdullah Başdemir, 2’şer kez müebbet hapis cezası alırken, Zekeriya Okşen ise delil yetersizliğinden beraat etti. Kararın ardından yapılan itirazlar sonucunda Yargıtay’a dosya gönderildi ve nihai kararın Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nden çıkması bekleniyor.