Şırnak Kuyumcu Dolandırıcılığı Hikayesi

Dolandırıcıların oyununu taksici bozdu! Hesabına yüklü miktarda para geldi 'İçerisinden 4 bin TL'sini al, kalanı geri getir'

Şırnak’ta Kuyumcu Dolandırıcılığı!

Çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine başvuran şüpheliler, Şırnak’ta bir kuyumcu olan S.İ.’yi hedef aldı. Şüpheliler, kendilerini Şırnak Adliyesi görevlisi olarak tanıtarak, hakim olarak maskelenen birinin annesinin acil paraya ihtiyacı olduğunu ve 180 bin TL değerinde altını olduğunu iddia etti. Kuyumcu S.İ.’yi inandırarak, “Siz eleman gönderip teslim alın hemen, parayı da vereceğim IBAN’a atın” şeklinde yalan söyleyerek dolandırmaya çalıştılar.

Şüpheliler aynı zamanda Adana’da taksicilik yapan Murat Polat’ı da hedef aldı. Polat’a, Mersin Şehir Hastanesinden ilaç alınıp Adana’ya getirilmesi gerektiğini belirterek, taksinin ücretini 4 bin TL olarak öğrendi. Dolandırıcılar, Polat’a 180 bin TL gönderdiklerini ve geri kalanını alması için talimat vererek, taksiciden IBAN numarasını istedi ve parayı taksicinin hesabına aktarmayı planladılar.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyarılarıyla dolandırıcılığın farkına varan taksici Polat, paranın asıl sahibi olan kuyumcu S.İ.’ye ulaşarak durumu bildirdi. Şırnak polisi ise şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı.