Sivas Gürün’de Yolcu Otobüsünün Karıştığı Kazada 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı

Sivas’ın Gürün ilçesinde meydana gelen kaza, sabah saat 06.30 sıralarında Pınarbaşı-Gürün karayolu Yazyurdu mevkiinde gerçekleşti. Henüz sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 44 AK 213 plakalı yolcu otobüsü, kontrolünü kaybederek yol kenarına devrildi. İhbar üzerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine ulaştı. Ekipler, sıkışan yolcuları kurtarmak için otobüsün camlarını kırarak müdahale etti. İlk belirlemelere göre, kazada maalesef 2 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Olay yerindeki incelemeler ise hala devam etmektedir.

Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7’ye yükseldi. Vinç yardımıyla şarampolden çıkarılan otobüs altında bulunan 3 kişinin de hayatını kaybettiği anlaşıldı. Kazayla ilgili olarak inceleme çalışmaları devam etmektedir.

Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı, Sivas’taki bu trajik kaza sonrasında Gürün Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek yaralıları görmüştür. Kazadan yaralı olarak kurtulan Vedat Taş, “Otobüs oldukça hızlıydı. Viraja girdikten sonra zemin ıslaktı. Sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atmamıza neden oldu” şeklinde konuştu. Yaralı İhsan Kırtepe ise uyurken bir anda gürültü duyduğunu ve aracın sürüklendiğini gördüğünü belirtti. Otobüs şoförü Selim Aytürk’ün ise ağır yaralı olarak kurtulduğu bilgisi alındı. Kazada yaşamını yitiren 7 yolcunun kimlik tespiti ise hala devam etmektedir. Gürün Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştır.

Gürün’deki bu feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri de belli oldu. Kazada vefat edenler Serap Hazer (30), Ahmet Çiçek (31), Yusuf Kaya (21), Saide Taş (50), Ahmad Reshad (10), Yusuf Çınar Hazar (9) ve Muhittin Bulut (58) olarak belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma ise sürdürülmektedir.