Sivas’ta Meydana Gelen Kazada Bir Aile Hayatını Kaybetti, Bir Çocuk Ağır Yaralandı

Sivas'ta feci kaza: 4 can kaybı, 1 ağır yaralı

Sivas-Erzincan çevre yolu köprülü kavşağında bugün saat 05.30 sıralarında bir kaza meydana geldi. Alanya’da tatil yaptıktan sonra otobüsle Sivas’a dönen aileyi taşıyan taksi, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine sebze götüren bir kamyonla çarpıştı. Kazada taksi sürücüsü Engin Polat ve aynı aileden Abdulkadir Ünsal ile eşi Zeynep Ünsal ve kızları Zeynep Bilge Ünsal hayatını kaybetti. Ayşe Buğlem Ünsal ise ağır yaralandı ve Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Kamyon sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi morguna götürüldü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kaza yerine gelerek polis ekiplerinden bilgi aldı. Vali Şimşek, yaptığı açıklamada, “Maalesef kaza sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1’i ağır şekilde yaralandı. İlk incelemelerde taksinin kırmızı ışıkta geçtiği tahmin ediliyor. Yaralımız hastanede tedavi altında. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aile, Alanya’dan dönüş yolundaymış. Sivas’ta ikamet eden bir aile. Yakınlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Abdulkadir Ünsal’ın lise bölümünün müdürlüğünü yaptığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf Okulları’nda görevli olduğu ortaya çıktı. Ünsal ve ailesinin bir süre önce tatil için Alanya’ya gittiği ve otogarda bindikleri taksiyle evlerine gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.