Skandal: Aksu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Şok Sözlerle Gündemde

İğrenç rüşvet talebi ortaya çıkmıştı: Kararı kaldırmak için cinsel ilişki isteyen müdür hakkında yeni gelişme

Aksu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü, Cinsel İlişki Teklifiyle Skandal Yaşadı

Aksu Belediyesi’nin Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı’nın, geçen şubat ayında bir iş yerinin yıkım kararını kaldırtmak için bina sahibi Suriye uyruklu Faten E.’den cinsel ilişki talebinde bulunduğu anların görüntüsü, sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntüler sonrası eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Avcı’yı görevinden alıp, belediyeyle ilişiğini kesti.

Nevzat Avcı’nın olay öncesinde yolsuzluk yaptığı iddiaları, birçok kişi tarafından savcılığa ve CİMER’e şikayet edilmesine rağmen görevine devam ettirildiği belirtiliyor. Cinsel ilişki karşılığında pazarlık yaptığı tespit edilen Nevzat Avcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Avcı’nın bir kadına ait iş yerinin yıkımının durdurulması karşılığında cinsel ilişki talebinde bulunduğu görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı ifade edildi. İddianamede yer alan bilgilere göre, Faten E.’nin iş yerini eşiyle birlikte işlettiği ve iş yerinin ruhsatının kendisine ait olduğu belirtildi.

Faten E., iddianamede yer alan ifadesinde, iş yerinden önce haberdar olmadığını ve Nevzat Avcı’nın yıkım kararını öğrendikten sonra kendisiyle cinsel ilişki karşılığı teklifte bulunduğunu belirtti. Avcı ise teklifi reddetmesi sonrası para teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nevzat Avcı hakkında hazırlanan iddianame, suçlamaları detaylı bir şekilde ele alıyor ve Avcı’nın ‘rüşvet talebinde bulunma’ suçundan yargılanmasını talep ediyor. Avcı, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak.