Skandal Hastane Olayları İddianamesi

"Yenidoğan çetesi"nin telefon görüşmelerinde bir skandal daha ortaya çıktı! Obezite ameliyatı sonrası ölüm

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde Yaşanan Skandal İddialar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianameye göre, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde gerçekleşen skandal olaylar ortaya çıktı. İddianamede yer alan bilgilere göre, 18 Aralık 2023’te hastanede gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sonucunda hasta S.A’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Ameliyatı yapan Dr. E.V’nin, hastanın durumunu hafife aldığı ve gerekli müdahaleleri yapmadığı tape kayıtlarından anlaşıldı.

İddianamede yer alan şüpheli görüşmelerinde, şüpheliler arasında geçen konuşmalar da dikkat çekiciydi. Şüpheli Murat Mantuş’un, olaya ilişkin şu sözlerine yer verildi: “Abi dün ölmüş mide ameliyatında birisi dün öğleden sonra. İki gün önce ameliyat olmuş. E.V. Bey yapmış.”

İddianamede ayrıca, hastanede işletme müdür yardımcısı M.K’nin, genel cerrah A.F.Y’ye Dr. E.V’nin hastaneye hasta getireceğini ve ameliyata katılması halinde vaka başına bin lira vereceğini söylediği ancak A.F.Y’nin bu teklifi reddettiği ifade edildi.

Dr. E.V’nin obezite ameliyatlarına ilişkin usulsüzlükler yaptığı iddiaları da iddianamede yer aldı. E.V’nin, başka bir doktorun adıyla ameliyatlar gerçekleştirdiği ve hastaneden para aldığı belirtildi. Ayrıca, hastane kamera görüntülerinin saklandığı ve soruşturmanın engellendiği de iddialar arasındaydı.

İddianamede yer alan tüm suçlamaları reddeden Dr. E.V ise, meslekten men cezasının ardından aktif olarak ameliyatlara katılmadığını ve sadece gözlemci olduğunu savundu. Yaşanan olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.