Soma’da Yer Üstü Linyit Maden Ocağında Toprak Kayması Sonucu 1 İşçi Hayatını Kaybetti, 3 İşçi Yaralı olarak Kurtarıldı

Soma'da maden ocağında toprak kayması: 1 ölü, 3 yaralı

Soma’nın Sarıkaya Mahallesi yakınlarında bulunan özel bir yer üstü linyit ocağında (MATES Madencilik), toprak kayması sonucu bir iş kazası meydana geldi. Saat 21.00 sıralarında gerçekleşen olayda, linyit maden ocağı sahasında yapılan hafriyat çalışması sırasında toprak yığılmaları nedeniyle 4 maden işçisi toprak altında kaldı. İhbar üzerine jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edildi.

Maden sahasında çalışan 4 işçiden Mehmet Arslan, Uğur Topbaş ve Mehmet Seren, arkadaşları tarafından iş makineleri yardımıyla hızla kurtarıldı ve hemen Soma Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Fakat 1 işçiye ulaşılamadı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, ismi henüz öğrenilemeyen işçi de toprak altından çıkarıldı. Ancak yapılan sağlık kontrollerinde işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Maalesef ölen işçinin kimliği, Feyyiz Acar olarak belirlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan valilik yetkilileri, “Soma İlçesi Sarıkaya Mahallesinde faaliyet gösteren bir yer üstü maden ocağında heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle meydana gelen göçükte 1 maden işçimiz hayatını kaybetti. Göçük altından yaralı olarak çıkarılan 3 maden işçimizin de hastaneye sevki sağlanmış olup, sağlık durumları hastanede takip edilmektedir” ifadelerini kullandılar.

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, olaydan yaralı kurtulan 3 işçiyi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bu acı olayın üzüntüsü bizleri de derinden etkilemektedir. İş güvenliği konusunda yapılan çalışmaların artarak devam etmesi gerektiği bir kez daha görülmüştür.