Sosyal Medya Fenomenleri Kara Para Aklama İddialarıyla Gündemde

'5 milyon dolar ve ABD'de 11 ev' iddiasıyla gündem oldu! Sosyal fenomeni Eylül Öztürk Özkan'dan açıklama

Dilan ve Engin Polat çiftinin ardından Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin tutuklanmasıyla birlikte, sosyal medya fenomenlerinin kara para aklama iddialarıyla ilgili haberler hala gündemde yerini koruyor. Güzellik merkezlerinin sahibi olan ve ABD’ye 5 milyon dolarla gittikleri iddia edilen fenomen çift Eylül Öztürk ve eşi Barış Kenan Özkan, peşin parayla 11 ev satın aldıkları ve kara para akladıkları iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Eylül Öztürk Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddialara karşılık olarak şu sözleri paylaştı: “Gündemle ilgili bir açıklama yapmamı bekliyorsunuz ancak arkadaşlar, ne söylesem ki! Yaptığım açıklama bu insanlar nezdinde herhangi bir etki yaratacak mı? Desem ki ‘Olaylar böyle değil, şöyle’, inanacaklar mı? İnanmayacaklar… Yani, ne diyeyim ben! İddialar çerçevesinde ‘İddiaya göre’ ifadesini kullanıyorlar… Ne söylemem gerektiğini bilmiyorum! Benden ne bekliyorsunuz? Zaman her şeyi gösterir. Uzun süredir magazinle hiçbir ilişkim olmadığını öğrenmiş olmanız gerekiyor. Beni yıllardır takip edenler zaten tanıyor. Yalanın sınırı yok! İddiaya göre diye başla cümleye, ardından istediğin şekilde devam et, ben hangi birine cevap vereyim?”

Eylül Öztürk,1986 yılında Balıkesir’de doğdu ve eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Bir süre hosteslik yaptıktan sonra, Vine videolarıyla ün kazandı. Bu popülerlik sayesinde teklifler almaya başladı ve Beyazıt Öztürk’le çalışmaya başladı. Profesyonel anlamda oyunculuğa “Yetersiz Bakiye” adlı oyunla başladı ve bu rolüyle “En İyi Kadın Tiyatrocu Ödülü”nü kazandı. “Deniz ve Güneş” filminde Nurperi karakterini canlandırdı ve Azen: Cin Karası, Tut Sözünü ve Yusuf Yusuf gibi filmlerde de yer aldı. 2017 yazında Barış Kenan Özkan ile evlendi.