“Sosyal Medya Platformları, Takipçi Sayılarını Gizleme Trendine Yöneliyor”

Sosyal medyada ‘takipçi’ markajı

Talay, Hürriyet’e Instagram’da yapılan son çalışmalara ilişkin görüşlerini aktardı. Sosyal medya takipçiliği, toplu takipçi satan kişilerin bile ortaya çıktığı bir dönemde ayrı bir sektör haline gelmiştir. Talay’a göre, “Sosyal medya üzerinden satış yapanlar için takipçi sayısı oldukça önemlidir. Ancak asıl önemli olan organik takipçilere sahip olmaktır. Sadece bu şekilde gelirinizi artırabilmeniz mümkün olabilir.”

Yeni düzenleme ile bir kullanıcı, isteği halinde takipçiler sekmesini dışarıya kapatabilecek ve sadece kendi görüntüleyebileceği bir şekilde uygulamayı optimize edebilecek. Bu sayede, takipçi kazanmak için her türlü marjinal eylemde bulunan kişilerin takipçi sayılarının önemi azalmaya başlayacaktır. Tanımadığınız insanların sadece ortak arkadaşınız olduğu için size takip isteği göndermesi herkesin başına gelen bir durumdur. Instagram, bu gelişmeyle birlikte ortak arkadaşların da gizlenmesini sağlayacak.

Instagram’ın bu özelliği devreye almasının nedeni, son yıllarda sosyal ağlar ve dijital platformların gizlilik ihlalleriyle sık sık suçlanmasıdır. Sadece Instagram değil, diğer platformlar da kullanıcı gizliliği odaklı iyileştirmeler yapmakta ve bu konuda çalışmalara başlamıştır. İlk aşamada Instagram, takipçi sayılarını gizlemeyi kullanıcının tercihine bırakacak; ancak 2025’te bu durumun zorunlu hale gelmesi düşünülmektedir.