Sosyal Medya Tartışması: Yavaş’ın Arkadaşından Atatürk Tepkisi

İmamoğlu tweet’i istifa getirdi

Çalışma Arkadaşından Sosyal Medya Üzerinden Atatürk İfadesine Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Beypazarı’ndan hemşerisi ve siyasetteki en eski yol arkadaşlarından biri olan bir çalışma arkadaşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. çalışma arkadaşı, “Kurucu iradenin, Atatürk’ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, ‘Mustafa Kemal’in Askeri olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk’ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk’e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana ‘Proje Çocuk’ denir, ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ denmez” ifadelerini kullandı.

Milletvekili seçildikten sonra da Yavaş’ın başında bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin spor kulübünün başkanlığını yürüten çalışma arkadaşının sosyal medyada hedef aldığı bir isim üzerinden yaptığı paylaşım, tartışmalara neden oldu. Tartışmalar üzerine Yavaş, çalışma arkadaşına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla paylaşımını silmesi tavsiyesinde bulundu. Yavaş, “Bağımsız milletvekili Sayın X’nin bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu gibi açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu paylaşımı silmesidir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Sosyal medyada yaşanan bu olayın ardından yapılan açıklamalarda, çalışma arkadaşı Yavaş’a herhangi bir zarar vermek istemediğini belirtirken, Yanlış anlaşıldığı durumları gözlemlediğini ifade etti. ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa eden çalışma arkadaşının söz konusu paylaşımını henüz kaldırmadığı görüldü.

Özellikle İmamoğlu’na yakın hesaplar üzerinden hedef alındığı iddia edilen çalışma arkadaşına CHP’den de sert tepkiler geldi. CHP’li eski Meclis Başkanvekili Levent Gök, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “CHP’yi sevmedi ama CHP’yi dizayn etme çabalarının içinde olmayı sevdi. Şapka düştü kel göründü” dedi.

Geçmişte çeşitli görevlerde bulunan çalışma arkadaşı, Yavaş gibi Beypazarlı olup, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli görevler üstlenmişti. 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili seçilen ve son yerel seçimlerde Yavaş’ın adaylığını desteklemek için partisinden istifa eden çalışma arkadaşı, son olarak ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa etti.