Srebrenitsa Anıtı’na Çelenk Konuldu – Güler: Katliamı Unutmamalıyız

Özgür Özel Srebrenitsa anmasında

Srebrenitsa Anıtı’na Çelenk Konuldu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da Srebrenitsa Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Güler, Şeref Defteri’ni imzalayarak saygı duruşunda bulundu ve Srebrenitsa Anıtı’na çelenk koydu.

Orgeneral Yaşar Güler, katliamın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Adeta o günleri, o acıyı hep birlikte bir kez daha yaşadık. Bunu yaşamak çok önemli. Çünkü Aliya Izzetbegoviç’in dediği gibi eğer katliam, soykırım unutulursa tekrarlanır. Unutturmamak için burada olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Güler, Srebrenitsa Katliamı’nın uluslararası düzeyde soykırım olarak kabul edilmesine de dikkat çekerek, şunları söyledi: “Türkiye’den çok sayıda Boşnak kökenli vatandaşımız buradaydı. Burada Boşnaklar, Hırvatlar ve bu katliamdan utanç duyan Sırplarla beraberdik. Birleşmiş Milletler bugünü soykırımı hatırlama, anımsama günü olarak ilan etti. Buna rağmen halen daha bazı Sırp yetkililerin ve bazı yerel siyasetçilerin hem bunu tanımadığı hem de failleri meşrulaştırmaya, onları övmeye kalktıkları bir süreç yaşanıyor. Buna en sert tepkimizi gösteriyoruz.”