SSB Ar-Ge Panelleri ile Savunma Sanayii Projelerine Hız Kazandırıyor
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapılan açıklamada, Ar-Ge projelerinin daha hızlı ve dinamik bir süreçle başlatılması amacıyla oluşturulan SSB Ar-Ge Panelleri ile ihtiyaç makamlarının mevcut ya da planlı sistem ve platformlarının ihtiyacı olan veya geleceğe yönelik ileri teknoloji alanlarındaki projeler için başlatma kararları alındığı belirtildi. Açıklamada, “SSB Ar-Ge Panellerinde son ürün teslimatı içermeyen teknoloji gösterim ağırlıklı projeler için Savunma Sanayii Geniş Alan Çağrıları (SAGA) yapılmasına da karar veriliyor” denildi.
TUSAŞ Şehitlerinin İsimleri Üç Kritik Projede Yaşayacak
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, gerçekleşen bir imza töreni kapsamında yaptığı değerlendirmede, “Ar-Ge projelerinde kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını önceliklendiriyoruz. Bu karar doğrultusunda emniyet ve güvenlik güçlerimizin katılımlarıyla, panel ortamı oluşturarak beraber değerlendirme ve beraber karar verme süreçlerini yürütüyoruz. Ar-Ge ve Teknoloji Yönetim faaliyetlerimizde ortak aklın kullanımına, üst düzey iş birliğine ve koordinasyona özel bir önem vermekteyiz” açıklamasında bulundu.
Görgün, şunları ekledi: “Gerçekleştirilen faaliyetlere katılım sağlayan savunma sanayii şirketlerimiz, küçük işletmelerimiz, araştırma ve geliştirme kuruluşlarımız, üniversitelerimiz ve teknoparklarımız ile birlikte savunma sanayii ekosisteminin büyüdüğünü görmekteyiz. Üniversite ve araştırma merkezlerinde üretilen teknolojik bilgilerin sanayileştirilmesi ve ticarileştirilmesi için ümitliyiz.”
İmzalanan projeler arasında yer alan ZAHİDE, ATAKAN ve CANBAZ projeleriyle şehit mühendislerin isimleri yaşatılarak Türkiye’nin savunma teknolojilerindeki ilerlemesi hedeflenmektedir. Bu adım, savunma sanayii sektöründe birlik ve vefa ruhunu yansıtmakta olup, gelecek nesillere şehitlerin emanetini taşıma kararlılığının bir göstergesidir.
Yeni Projeler TSK ve Emniyet Güçlerine Katkı Sağlayacak
İmza Töreni çerçevesinde, Biyolojik Harp Maddeleri İçin Tespit ve Teşhis Teknolojilerinin Geliştirilmesi (BADE) Projesi, Yüzey Artırımlı Raman Spektroskopisi Teknolojisi Geliştirilmesi (İZ) Projesi, Yüksek Basınçlı Kütle Spektroskopisi Temelli Tespit Teknolojisi Geliştirilmesi (TORR) Projesi ve birçok diğer proje için sözleşmeler imzalandı. Bu projelerin, TSK ve emniyet güçlerinin ihtiyaçlarının yerli, özgün ve ileri teknoloji çözümler ile karşılanmasına ve ülke Ar-Ge ve teknoloji yetkinliğinin artırılmasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır.