Stanford ve Bilfen: Yenilik İçin Buluşma

Stanford yöneticisi Hizal: Türkler ‘çılgın’ projeler üretiyor

Stanford ve Bilfen Okulları Öğrencileri Yenilik İçin Bir Araya Geldi

ABD’nin önde gelen üniversitelerinden olan Stanford Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Merkezi’nden üç yönetici, Bilfen Okulları’nın farklı illerindeki kampüslerinde yaklaşık 3 bin öğrenci ile buluştu. Bu önemli buluşmada; Biyomedikal Mühendisliği Direktörü Michael Kozuma, Sağlık Yaşam Bilimleri Teknolojisi Kıdemli Yöneticisi Adam Alkhato ve Yenilik Tasarım Yöneticisi Fred Hizal yer aldı. Dr. Hizal, Gazi Üniversitesi’nde birincilikle tamamladığı lisans eğitiminin ardından Stanford Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde klinik ortamlarda etkili çalışmalar yapmaktadır.

Dr. Hizal, Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Türkiye ziyaretleri sırasında öğrencilerin projelerinden ve yeteneklerinden etkilendiklerini ifade etti. Türkiye’de öğrencilerin yapay zekâ ve giyilebilir cihazlar gibi ileri teknolojilere odaklı projeler geliştirdiğini belirterek, bu durumun kendilerini heyecanlandırdığını vurguladı. Özellikle liderlik becerisinin öneminin altını çizen Dr. Hizal, “Teknik becerilerin yanı sıra iş hayatında başarının önemli bileşenlerinden biri de liderlik becerisidir.” şeklinde konuştu.

Stanford ekibi, Bilfen öğrencilerinden geleceğin sağlık teknolojilerine yönelik projeler geliştirmelerini istedi. Rehabilitasyon robotları, giyilebilir sağlık izleme sistemleri, evde iyileşme için çözümler ve hastane enfeksiyon kontrol teknolojileri gibi alanlarda projeler oluşturacak olan öğrenciler, bu projelerini Stanford’da sunacak ve uluslararası platformlarda paylaşma fırsatı bulacak. En başarılı proje sahipleri ise Stanford’da yaz stajı yapma şansı elde edecekler.