Sugözü Mahallesi’ndeki Mağarada Sağlık Sorunu Yaşayan ABD’li Mağaracının Kurtarılma Çalışmaları Devam Ediyor.

Mersin'de mağarada rahatsızlanan ABD'liye olay yerinde müdahale: Tedaviye olumlu yanıt verdi

Sugözü Mahallesi’ndeki Morca Mağarası’nda gerçekleştirilen araştırmaya katılan 4 ABD, 4 Türk, 4 Romanya ve 1 Macaristan vatandaşından oluşan Anadolu Speoloji Grubu Derneği’ne (ASPEG) bağlı ekip, bir profesyonel mağaracı olan ABD’li Mark Dicky’in sağlık sorunu yaşadığını bildirdi. Bu durum üzerine AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edildi.

Mark Dicky, 3 Eylül tarihinde 1200 metre derinlikte mide rahatsızlığı yaşadı. Ekip arkadaşları durumu yetkililere ileterek yardım talebinde bulundu. Ancak Dicky, ilaçlarını kullanarak durumunun iyi olduğunu belirtip yardım talebini geri çekti. Bununla birlikte ekipler, hala tedbir amaçlı Dicky’e ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüler.

Profesyonel mağaracılar ve doktorlardan oluşan ekipler, Dicky’in bulunduğu alana intikal etti. Dicky, 1040 metre derinlikte tedavi edilmeye başlandı ve kendisine 4 ünite kan verildi. Uygulanan tedavi olumlu sonuç verdi ve Dicky ayaklandı. Şu anda halsizlik durumunun ortadan kalkmasıyla birlikte ekipler, birlikte mağaradan çıkmak için yürüyüşe geçmeyi planlıyor.

Morca Mağarası’na 98 kişilik kurtarma ekibi hazır bekletiliyor. Profesyonel mağaracıların bu yolculuğunun 12 ila 24 saat arasında sürdüğü belirtiliyor.