“Sultan Hamit Caddesi’ndeki Kumbaba Köprüsü’nün Çıkışı Trafiğe Kapatıldı: Araç ve Yaya Yolları Değiştirildi”

Çorum'da ilginç olay: Caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı

Osmancık ilçesindeki Kumbaba Köprüsü’nün çıkışı, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Sultan Hamit Caddesi’nde bulunan köprü üzerindeki tel örgü ve afişler, sürücülerin ve yayaların şaşkınlığına neden oldu. Araç sahipleri, güzergahlarını değiştirerek bölgeden ayrıldılar.
Konuyla ilgili olarak arsa sahibi Uğur Asiltürk, Osmancık Belediyesi ile anlaşmazlık yaşadıkları için yolun kapatıldığını belirtti. Asiltürk, köprünün 1997 yılında belediye tarafından açıldığını ve arazinin büyük bir bölümünün belediyeye devredildiğini ifade etti. Ancak daha sonra imar izni alamadıklarını dile getirdi. Asiltürk, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve Çorum İdare Mahkemesi’nin belediyenin işlemlerini iptal ettiğini söyledi.
Diğer taraftan Osmancık Belediyesi, yazılı bir açıklama yaparak köprünün bulunduğu alanın kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Sultan Hamit Caddesi’ndeki Kumbaba Köprüsü’nün çıkışı kapatıldı, ancak araç ve yaya trafiği bundan etkilendi. Köprünün üzerindeki tel örgü ve afişler, sürücüler ve yayalar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Sürücüler, rotalarını değiştirerek bölgeden ayrılmak zorunda kaldılar.
Bu durumun nedeni, arsa sahibi Uğur Asiltürk ile Osmancık Belediyesi arasındaki anlaşmazlık olarak ortaya çıktı. Asiltürk, köprünün belediye tarafından 1997 yılında açıldığını ve arazinin büyük bir kısmının belediyeye devredildiğini belirtti. Ancak daha sonra imar izni alamadıklarını söyledi. Bu nedenle, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve Çorum İdare Mahkemesi’nin belediyenin işlemlerini iptal ettiğini açıkladı.
Osmancık Belediyesi ise konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.