Sultanbeyli İstanbul’un Yıldızı Parlayan İlçelerinden Biridir

'İstanbul'u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir' Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sultanbeyli İstanbul’un yıldızı parlayan ilçelerinden biri”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genç yaşta kaybettiği Osman kardeşi için başsağlığı dileyerek, “Sultanbeyli vakur duruşuyla ülkemizdeki hak ve özgürlük gasplarının adeta sembol yeri haline getirildi.” dedi. Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde, Sultanbeyli’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %67 oy oranıyla destek verdiğini belirten Erdoğan, “Burası bir dönem ülkemizdeki hak ve özgürlük gasplarının adeta sembol yeri haline getirildi. Bugün, Sultanbeyli İstanbul’un yıldızı parlayan ilçelerinden biri olarak kendini istismar edenlere adeta nazire yapıyor.” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin dış politikasına ve kararlı duruşuna vurgu yaparak, “Dünyadan 5’ten büyüktür diyerek küresel sistemin çarpıklıklarına itiraz ettiğimiz için ambargolara uğradık, PKK, DEAŞ gibi örgütlere teslim olmadığımız için sınandık.” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı, “Milletimizden aldığımız güçle, her türlü sınavın üstesinden geldik, gelmeye devam ediyoruz.” dedi.

Erdoğan, İstanbul’un son 5 yılda yaşadığı yönetim sorunlarına da değinerek, “Büyükşehir Belediyesi sadece ileriye gitmeyi vaaz ediyor ama geri gidiyor. Ulaşım, deprem hazırlığı gibi alanlarda İstanbul içler acısı bir hale geldi.” ifadelerini kullandı. “İstanbul’u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir. Bu şehre bu kötülüğü yapmamak gerekir.” diyen Erdoğan, önümüzdeki dönemde İstanbul’un depreme hazırlık konusunda ciddi adımlar atacaklarını belirtti.

“Bilim insanları İstanbul’u her gün depreme hazırlayın diye ikaz ediyor. Önümüzdeki 5 yılda İstanbul’da depreme dayanıksız yapıların hepsini dönüştürecek. 650 bin konutun dönüşümünü 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayacak.” şeklinde konuşan Erdoğan, ayrıca İstanbul’un trafik sorununa da değindi ve mevcut yönetimin bu konuda yetersiz kaldığını belirtti.

Erdoğan, “İstanbul’u kirli pazarlıklardan uzak tutmak gerekir. Başka amaçlar için para savurmak bu şehri üzer. Tüm bunları hemen hayata geçirmeye başlayacağız.” dedi. Cumhurbaşkanı, vatandaşlarla gerçekleştirdiği ziyaretlerden de bahsederek, “Geçtiğimiz 2 ayda 52 il ziyareti yaparak vatandaşlarımızla buluştuk. Haksız halkçılık, yeşilsiz çevre peşinde koşanlar muhabbetimizi anlayamaz.” açıklamalarında bulundu.

“Tüm bu hizmetleri ve daha fazlasını en kısa sürede hayata geçireceğiz. Sizlerden 31 Mart’ta sandıkları sıkı tutmanızı, en küçük bir kayıp kaçağa meydan vermemenizi istiyorum.” diyen Erdoğan, 2 Nisan itibarıyla emeklilerin yeni banka promosyonunu almaya hak kazanacaklarını belirtti. “650 bin konutun dönüşümünü 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayacağız.” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Osmangazi İnkaya Mahallesinde Yangın ve Patlama Olayları

Osmangazi İnkaya Mahallesinde Yangın ve Patlama Olayları

Osmangazi ilçesine bağlı İnkaya Mahallesi’nde bulunan bir villada dün yaşanan olayda, İlkadım Caddesi’nde oturan Ali Vurgun’un evinde saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Kıyafetleri yanan Vurgun, çevredekilerin müdahalesiyle dışarı çıkarıldı. Yangın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Yangın sırasında yaralanan Ali Vurgun, olayın ardından Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı mahallede bulunan başka bir 3 katlı villada ise patlama meydana geldi. İnceleme sonucunda bodrum katta bir ceset bulundu. Cesedin Mustafa Şentürk’e ait olduğu belirlendi ve Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri, öldürüldükten sonra cesedinin ateşe verilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durarak soruşturmayı sürdürüyor.