Sultangazi’de Çıkan Çatışma Sonucu Olaylar Gelişti ve Operasyon Gerçekleştirildi

Kafes-29 operasyonu böyle başladı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde, 30 Aralık 2023 tarihinde 34 RB 8900 ve 34 CRT 604 plakalı otomobillerde bulunan şüphelilerin, Kalaşnikof tüfeklerle birbirlerine ateş açtığı bir olay meydana geldi. Bu olay sırasında Büşra Polat (15) ve ailesi, araçlarıyla geçerken, maalesef Büşra bir mermiyle hayatını kaybetti. Ardından, 2 Ocak 2024 tarihinde saat 02.15 sularında, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil bir ekip, çevredeki sokaklarda devriye görevine başladı. Ancak 7-8 kişi, polis aracını yaylım ateşine tutarak çatışmaya neden oldu.

Polis ekipleri, ara sokaklarda devriye gezmeye başladı. Bu sırada 34 HTK 236 plakalı beyaz renkteki bir Audi otomobil, içinde 5 kişi bulunuyor olmasına rağmen dur ihtarı yapılmasına rağmen hızla kaçmaya başladı. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobili takip ederek sıkıştırarak durdurdu. Araçtaki kişilerden biri, Emrah Sever’in adamlarından Emre Duran olarak biliniyordu. Emre Duran’ın (24) geçmişte 2 cinayet dahil birçok suç kaydı bulunuyordu ancak onu kamuoyunun tanımasının sebebi, 6 Nisan tarihinde CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde havaya ateş açmasıydı. Bu olaydan bir ay sonra yakalanıp tutuklanmıştı. Ancak Emre Duran, 9 ay hapis cezası aldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Büşra Polat’ın trajik ölümü ve Emre Duran’ın polisle girdiği çatışma, Kafes-29 operasyonunun hemen gerçekleştirilmesine sebep oldu. Bu operasyon kapsamında, iki rakip çete için İstanbul merkezli olmak üzere 7 ilde baskınlar düzenlendi ve toplamda 61 kişi gözaltına alındı.