Şüpheli Cezaevi Ölümü

O cezaevinde ne oldu

Akın’ın Ölümüne İlişkin Şüpheler Artıyor

26 gün sonra 24 Kasım’da sabaha karşı fenalaşarak hastaneye kaldırılan Akın, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Cezaevi müdürü, tutuklu Akın’ın uyuşturucu yoksunluğundan öldüğünü belirtirken, diğer koğuştaki 41 kişinin olayı görmediklerini söyledi. Ailesi ise Akın’ın cezaevinde şiddet gördüğünü iddia etti.

Akın’ın ailesinin avukatı Aydın Mollaoğlu, yaptığı açıklamada, olayın seyrine ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Kurum müdürünün, maktulün kötü muameleye uğradığını bildiği halde koruma tedbiri almadığı sabittir. Ablası, Vahdet Akın ile yaptığı görüşmede yara izleri fark etmiş ve kardeşinin yaşadığı şiddeti sormuştur. Maktulün ailesine son yardım çığlığı olmuş bir durumdur.”

Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi’nin hazırladığı otopsi raporunda, Akın’ın kanında alkol ve uyuşturucuya rastlanmadığı, ancak vücutta kırık ve darp izlerine rastlandığı belirtildi.

Raporun ardından Akın’ın ailesi, avukatları aracılığıyla savcılığa yeni bir dilekçe sunarak, şüphelerini dile getirdi. Dilekçede, “41 kişinin hiçbir tanığının olmadığı bir şiddetin tek bir kişi tarafından gerçekleşmesinin zor olduğu” vurgulanarak, cezaevi idaresinin olayı gizlemeye çalıştığı iddia edildi.