Sur İlçesinde Terk Edilmiş Bebek Olayı

Diyarbakır’da bebeğini metruk yapıya bırakan anne için istenen ceza belli oldu

Sur İlçesinde Terk Edilmiş Bir Bebek Bulundu

Sur ilçesinde, 23 Şubat tarihinde İskender Paşa Mahallesi’nde yaşanan olayda, metruk bir binada yeni doğmuş bir erkek bebek bulundu. Yalıbahçe Sokak’taki yapıdan gelen bebek sesini duyanlar, arama yaparken poşet içerisinde havluya sarılı bebekle karşılaştı.

Bebeği bulanlar, hemen emniyet ekiplerine haber vererek Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan incelemeler sonucunda, bebeği terk eden anne M.Ç.C.’nin kimliği belirlendi ve kısa sürede gözaltına alındı.

M.Ç.C., ifadesinde bebeği otelde tek başına doğurduğunu ve maddi durumu yetersiz olduğu için bakamayacağını düşündüğünü belirtti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Ç.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bebeğin ise tedavisi tamamlandıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek koruma altına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, M.Ç.C. hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası istedi.

İddianamede yer alan açıklamada, “Şüphelinin mevcut eylemiyle bebeği savunmasız bir şekilde terk etmesi nedeniyle ‘alt soya yönelik kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanması gerektiği” ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vefatının 15’inci yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yâd ediyorum. Merhum Yazıcıoğlu’nu her zaman cesaretiyle, yiğitliğiyle, dava adamlığıyla ve millî irade yanındaki sarsılmaz duruşuyla hatırlayacağız. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”