Sur Kültür Yolu Festivali: Diyarbakır’ın Kültürel Zenginliği Etkinliklerle Buluşuyor

Diyarbakır'da Sur Kültür Yolu Festivali, 3'üncü kez başladı... 20 Ekim'e kadar sürecek



Sur Kültür Yolu Festivali Başladı

Sur Kültür Yolu Festivali 3. Kez Başladı

Dünyanın en uzun süreli festivallerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nden biri olan Sur Kültür Yolu Festivali, 3. kez kapılarını açtı. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan festival, 8 gün boyunca 46 farklı noktada, yaklaşık 250 etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak.

Festival kapsamında, tiyatro gösterilerinden, Türkçe ve Kürtçe şarkı konserlerine, çocuk etkinliklerine kadar birçok farklı program yer alacak. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gibi isimler katıldı.

Açılış konuşmasında Bakan Yardımcısı Mumcu, festivalin önemine vurgu yaparak, “Kültür Yolu Festivalleri, 4 yıl önce Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un liderliğinde başladı ve bugün 7 bölge 16 şehirde devam eden büyük bir marka projesi haline geldi. Diyarbakır’ın zengin tarihi ve turizm potansiyeli ile festival, şehre büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Vali Zorluoğlu ise konuşmasında, Diyarbakır’ın tarihinin 10 bin 500 yıl öncesine dayandığını belirterek, şehrin kültürel ve turistik değerlerine dikkat çekti. “Hazreti Süleyman Camisi’nde 27 sahabe medfun bulunmakta, Diyarbakır İslam tarihinin önemli merkezlerinden biridir” dedi.