Suriyeli Çocuğa Taciz Olayı Kayseri’de Gerçekleşti

Kayseri'de çocuğa taciz iddiası... Valilikten açıklama: Şahıs gözaltına alındı

Kayseri’de Suriyeli Çocuğa Yönelik Taciz Olayı

Olay, saat 21.00 sularında Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu bir çocuğu taciz ederken yakalandı. Mahalle sakinleri, şüpheliyi yakalamak için taşkınlık çıkararak olaya karıştı.

Olayın ardından polis, sağlık ve itfaiye ekipleri mahalleye sevk edildi. Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirip bazı iş yerlerini ateşe verdi. Polis, TOMA araçları ile kalabalığı dağıtmak için müdahalelerini sürdürüyor.

Kayseri Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlimiz Danışmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir. Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır.”

Hasar Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki aynı uyruklu kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine, yabancı uyruklulara ait iş yerleri ve araçlara verilen zarar, gün ağarınca ortaya çıktı. Danışmentgazi, Osmanlı, Selçuklu, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde iş yerleri ve araçların hasar aldığı görüldü. Bölgede polis ekipleri devriye atarak güvenlik önlemlerini sürdürüyor.