Sürüklenen Kız Kurtarıldı, Diğer Benzer Olaylar

Salda’da zamanla yarış... Aslı’yı batmak üzereyken buldu

Salda Gölü’nde 12 Yaşındaki Kız Sürüklendi!

Burdur Yeşilova’da bulunan Doğanbaba Köyü Orman Plajı’na ailesiyle giden 12 yaşındaki Aslı Sıla Güçer, şişme oyuncak atıyla Salda Gölü’ne girmiş ve rüzgârın etkisiyle sürüklenmeye başlamıştı.

Gölün karşı kıyısında bulunan halk plajındaki AFAD ve cankurtaran ekipleri gölde sürüklenen kızı ararken, jandarma ve sağlık ekipleri Doğanbaba Plajı’nda hazır beklemeye başlamıştı.

Karavanıyla plajda tatil yapan Gökhan Aslan, kızını kurtarmak için cankurtaran ile göle açılarak yaklaşık 2 kilometre kürek çekmiş ve kızını bota alarak sahile getirmişti. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Güçer, ambulansa alınarak hastaneye kaldırılmıştı. Durumu iyi olan Aslı Sıla Güçer’in hipotermi riski taşıdığı belirtilmişti.

Gökhan Aslan’ın kurtardığı küçük kız için, “Yetişin” diye bağırdığını söylediği anlar sosyal medyada paylaşılmıştı. Aslan, “Botum olmasaydı hiçbir şey yapamazdım. Çocuğu kurtarabildiğim için çok mutluyum.” demişti.

Diğer Benzer Olaylar

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Kurtboğazı Baraj Gölü’ne giren Suriyeli 3 genç hayatını kaybederken, Malatya’da Baraj Gölü’ne giren bir genç de yaşamını yitirmişti. Aksaray Ortaköy ilçesinde ise Bozkır Göleti’ne giren Afganistan uyruklu bir genç boğulmuştu.