Tacize Uğrayan Kardelen Bark’ın İsyanı

Otobüste taciz skandalı! Genç kadın erkek arkadaşından yardım istedi...

Fethiye-Adana Seferinde Taciz Olayı

11 Nisan Perşembe günü saat 21.00 sıralarında Fethiye-Adana seferini yapan 07 HGA 47 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsünde, bayram nedeniyle Adana’ya gitmekte olan Kardelen Bark, iddiaya göre otobüs muavinlerinden biri olduğu iddia edilen yabancı uyruklu 16 yaşındaki M.A. tarafından taciz edildi. Bark, yaşanan olayı cep telefonuyla fotoğraflayarak erkek arkadaşına yardım çağrısında bulundu.

Bark, taciz anlarını şu şekilde anlattı: “İlk önce saçımda bir el hissettim. Sonrasında saçımı toplayıp kenara aldım, yanlış anlıyorum diye düşündüm. Arka koltuğun arasından bana bir el uzandı ve kalçama dokundu. Ne bağırabildim, ne de başka bir şey yapabildim. O an kalakaldım ve fotoğrafını çekip erkek arkadaşıma gönderdim.”

Bark’ın yardım çağrısının ardından şüpheli M.A. otobüsün ön kısmına alındı ve Bark, Antalya Otogarı’nda mola verdikten sonra polise şikayetçi oldu. Şikayet üzerine M.A. polis tarafından gözaltına alındı.

Bark, olay sonrası yaşadığı şoku şu şekilde ifade etti: “Ne toplu taşımaya binebiliyoruz, ne artık şehirlerarasında yolculuk yapabiliyoruz. Herkes istediği yerde bize bunları yapmamalı, yapamamalı. Bu nasıl bir rahatlık. Benim de aklım almadı önce zaten, bu kadar kalabalığın içinde nasıl yapabilir, bu nasıl bir cesaret.”

Bark’ın sosyal medya paylaşımı konusundaki görüşleri ise şöyle: “Artık bununla yaşamak istemiyorum. Her yerde taciz edilmek sözlü ya da fiziksel hiç önemli değil, istemiyorum. Ve hiçbir kadının bunu yaşamasını istemiyorum. Ses çıkarmak zorundaydım, belki benim yaşadığımı yaşayıp da sesini çıkarmayan birçok insan var. Ben bunun artık son bulmasını istiyorum.”