Takıntılı Bir İlişki Sonucunda Kaçırılan Kadın, KADES’le Kurtarıldı

İzmir'de eski sevgilisi kâbusu oldu! KADES sayesinde kurtarıldı

Bir firma yöneticisi olan A.D. isimli kadın, iddiaya göre servis şoförü G.U.’nun takıntılı ve hasta bir ruh haline sahip olduğunu öne sürerek ayrılmak istemiş. Baskı gören A.D., polis merkezine giderek şikayetçi olmuş ve koruma kararı çıkmış. Ancak G.U., koruma kararına rağmen A.D.’nin peşini bırakmamış. G.U., arkadaşları G.B. ve R.K. ile birlikte A.D.’yi kaçırmak için plan yapmış. 21 Ekim Mahallesi’ne doğru giden A.D.’nin otomobiline, G.U. ve R.K. ile birlikte G.B.’nin kullandığı otomobil arkadan çarpmış.

G.B., aracından inerek alkollü olduğunu belirterek, A.D.’ye “Polisi çağırmayalım abla, alkollüyüm aramızda halledelim” demiş. Buna karşılık A.D., otomobilini site önüne çekip araçtan inmiş. Bu sırada güvenlik görevlisi Metin Eroğlu da yardımcı olmak için gelmiş. A.D. ile G.B. konuşurken, G.U. ve R.K. da araçtan inmiş. G.U. ve beraberindekiler, A.D.’yi zorla kendi araçlarına bindirip kaçırmak istemiş. A.D. direnmiş, ancak G.U. tarafından bıçaklanarak araca bindirilmiş. Aynı şekilde müdahale etmeye çalışan Metin Eroğlu da omzundan bıçaklanmış. Bu anlar, sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş.

Kaçırdıkları A.D.’nin ağzını kapatıp, sessiz kalmasını sağlayan 3 kişi, onu önce Foça’ya ardından Aliağa’ya götürmüş. Bu süre içinde tanıdıklarıyla iletişim kurup saklanacak yer aradıkları iddia edilen 3 kişi, daha sonra Akhisar ilçesine geçmiş. A.D., şüphelilerin dikkatini dağıtarak telefonundaki KADES uygulamasına basarak yardım istemiş. KADES sayesinde konumu belirlenen A.D.’yi kurtarmak için polis bölgede önlem almış.

Şüpheliler, polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışmış. Polis, şüphelilerin peşine düşmüş ve yakalamış. Kurtarılan A.D. hastaneye götürülürken, 3 şüpheli ise gözaltına alınmış. Şüpheliler tutuklandıktan sonra adliyeye sevk edilmiş. A.D. ve Metin Eroğlu ise tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilmiş. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış.

A.D.’nin avukatı Abdi Yaşar, müvekkilinin eşiyle ayrıldıktan sonra G.U. ile bir ilişki yaşadığını ancak G.U.’nun takıntılı ve hasta bir ruh haline sahip olduğunu fark ederek ayrılmak istediğini söylemiş. G.U., müvekkili ve çocuklarını sürekli olarak ölümle tehdit ederek baskı altında tutmuş. Nihayetinde A.D.’nin sabrı tükenmiş ve polis merkezine gidip şikayette bulunmuş.

Şikayetten üç gün sonra G.U. tarafından filmlere konu olabilecek bir senaryo ile kaçırılmış. Müvekkilimin birkaç gün boyunca evinin giriş çıkış saatleri takip edilmiş. Olay günü ise kaza süsü verilerek A.D.’nin otomobiline arkadan çarpılmış ve böylece kaçırılması sağlanmış. Hem müvekkilim hem de ona yardım etmek isteyen güvenlik görevlisi yaralanmış. A.D., KADES uygulamasını kullanarak yardım çağırmış. Güvenlik güçlerinin hassas çalışmasıyla kurtarılmış. Bu kişilerin en ağır cezayı alması için hukuki sürece müdahale edeceğiz.