Taksim Maksemi: Cumhuriyet Müzesi olarak Açıldı.

Taksim Cumhuriyet Müzesi’ne kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Maksemi’ni Cumhuriyet Müzesi’ne Dönüştürdü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Osmanlı su mirasının önemli simgelerinden biri olan Padişah I’inci Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi’ni restore ederek, müze haline getirdi. Cumhuriyetin 100’üncü yılında açılan Cumhuriyet Müzesi, Taksim Cumhuriyet Meydanı’na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından armağan edildi.

İmamoğlu’nun “İstanbul’un kalbindeyiz” sözleriyle başlayan konuşmasında, Taksim’in İstanbul’un kalbi olduğunu vurgulayarak, müzenin Cumhuriyetimizin değerlerine tanıklık ettiğini belirtti. İmamoğlu, “İstanbul’da yaşamak çok kıymetli. İmparatorluktan Cumhuriyet’e uzanan tarihimizi insanlarımıza yakışan bir şekilde yaşatmak en büyük sorumluluğumuz” dedi.

Taksim Maksemi’nin Cumhuriyet Müzesi olarak ziyarete açılmasıyla, Padişah I. Mahmud dönemine ait önemli bir Osmanlı mirası olan yapı, ziyaretçilere Cumhuriyet’in değerlerini ve kazanımlarını yansıtan bir yolculuk sunuyor. Atatürk’ün kişisel eşyalarının da sergilendiği müze, Osmantan Erkır ve Şişli’deki İBB Atatürk Müzesi’nin katkılarıyla oluşturulmuş özel bir deneyim mekânı olarak hizmet veriyor.

Cumhuriyet Müzesi, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilirken, müzenin açılışı Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirildi.