Tanju Özcan’ın Tepkisi: “Suudi Arabistan’da Süper Kupa Finali İptal Edilince Bolu Belediye Başkanı Atatürk’e Sahip Çıktı”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Çöl faresi bedevilere' yazılı görsellerine soruşturma

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılmayacak olan Süper Kupa Finali’ne tepki gösterdi. Elektronik billboardlarda yayınlanan bir görsel ile Arap yetkililere seslenen Özcan, Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Atatürk’ün büyüklüğünü hatırlatan bir şekilde kutladı. Ancak, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı ile bu görseller bilboardlardan kaldırıldı ve başsavcılık soruşturma başlattı.

Soruşturma sonrasında Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak, konuya ilişkin düşüncelerini dile getirdi. Özcan, “Bu görsel nedeniyle soruşturma açıldı. Gerçekten anlaşılması güç bir durum yaşanıyor. Biz Türk milleti olarak ezik miyiz? Suudi Arabistan rejimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına saygısızlık yapmış durumda. Biz de buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz. Hiçbir şekilde pişman değilim çünkü Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Atatürk’e kimse saygısızlık yapamaz” şeklinde konuştu. (DHA)