Tarım ve Ekonomi: Erdoğan’ın Destek Vurgusu

13 milyarlık tarım atağı

Erdoğan: Ziraat Bankası Türk Tarımının Destekçisi Oldu

İstanbul’da düzenlenen ‘Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma’ temalı Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankanın Türk tarımına uzun yıllardır verdiği destekten bahsederek, “Ziraat Bankamız 1863’ten beri Türk tarımının lokomotifi oldu. Savaş dönemlerinde dahi çiftçinin, esnafın, tüccarın ve girişimcinin yanında yer aldı.” dedi.

Erdoğan, 81 ilden 2 binden fazla sektör temsilcisinin katıldığı buluşmanın tarım ekosisteminin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Ülkemizin tarımının çeşitliliğine ve zenginliğine şahit olduk. Bu hazineyi ne kadar ileriye taşırsak, Türkiye için o kadar iyi olacaktır.” dedi.

Muhalif partilerin “tarım bitti” iddialarını da eleştiren Erdoğan, “Tarım, hayvancılık ve su ürünleri sektörlerinde son 21 yılda büyük başarılar elde ettik. Ancak yaşanan zorlukları da göz ardı etmiyoruz. Gübre fiyatlarındaki artışlar, işçi eksikliği gibi sorunlarla başa çıkmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, tarımın stratejik bir alan haline geldiğini vurgulayarak, “Dünya genelinde gıda üretimi ve tedarikinin ne kadar önemli olduğunu görmeliyiz. Ülkemizin hazırlıklarını buna göre yapmalıyız.” diye ekledi.

Erdoğan ayrıca, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere sağlanacak yeni destekler hakkında da bilgi vererek, “7 bin projeye 5 milyar lira hibe desteği sağlayacağız. Bu projelerle toplam 13 milyar lira yatırım yapılacak ve yaklaşık 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlanacak.” dedi.

Genç ve kadın çiftçilere verilecek kredi desteklerine de değinen Erdoğan, “Genç çiftçi kredisi ve kadın çiftçi kredisi limitlerini arttırarak, tarım sektöründe iş sahibi olmalarını teşvik edeceğiz.” açıklamasında bulundu.