Tarım ve Orman Bakanlığı, Mudurnu, Sırçalı, Kıbrıscık, Seben Merkez ve Seben Taşlıyayla Bölgelerinde Kızılgeyik Avı İçin Ücretli İzin Veriyor

Bırakın artık kızılgeyikleri! 408 bin TL’ye avlamak serbest   

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, av turizmini düzenlemek için yeni bir talimat yayımladı. Mudurnu, Sırçalı, Kıbrıscık, Seben Merkez ve Seben Taşlıyayla bölgelerinde avlanabilecek 14 kızılgeyik için ücretli izin verileceği belirtildi. Kıbrıscık’ta bulunan 3 kızılgeyik için 120 bin lira, Mudurnu Sırçalı’da bulunan 4 kızılgeyik için 104 bin lira, Seben Merkez’de bulunan 4 kızıl geyik için 104 bin lira ve Seben Taşlıyayla’da bulunan 3 kızılgeyik için 80 bin lira avlanma ücreti belirlendi. Kızılgeyik avı için son başvuru tarihinin 22 Eylül Cuma olduğu duyuruldu. Kızılgeyik av sezonunun ise 29 Şubat 2024 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Öte yandan, Bolu’da 2021 yılında yapılan kızılgeyik avı ihalesi, Vegan Derneği Türkiye’nin yaptığı yürütmeyi durdurma ve iptal talepli davayla sonuçlandı. Mahkeme, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izniyle yapılan av ihalesinin iptaline karar verdi.