Tatil Yoğunluğu Türkiye’de Patladı

Tatil manzaraları

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda Tatil Yoğunluğu

İstanbul Havalimanı’ndan geçen hafta 1608 uçuş gerçekleşti ve 262 bin 878 yolcu hizmet aldı. Aynı dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise toplam 743 sefer düzenlendi ve yaklaşık 130 bin yolcu seyahat etti.

Havayolu şirketleri tatil yörelerine ek seferler koyarken, yurtdışı uçuş noktalarında en yoğun ülke İtalya oldu. İtalya’ya olan uçuşlarda büyük bir artış yaşandı.

Muğla Bodrum’a 45 Binden Fazla Araç Giriş Yaptı

Bayram tatilinin gözde noktalarından Muğla’nın Bodrum ilçesine son 48 saatte 45 binden fazla aracın giriş yaptığı belirtildi. Tatilciler, Bodrum’da ilerlemekte zorluk çekti.

Ege ve Güney Sahilleri Tıklım Tıklım

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte, sıcak havanın da etkisiyle Ege ve Güney sahilleri doldu. Antalya’da hava sıcaklığı 45 dereceye kadar yükselirken, öğle saatlerinde sahillere akın oldu. Antalya’da nem oranı yüzde 46’ya kadar yükselirken, deniz suyu sıcaklığı ise 27 dereceydi. Antalya’nın Kepez ilçesindeki en yüksek sıcaklık 41 derece olarak ölçüldü. Tatilciler, sıcaktan bunalınca Konyaaltı Sahili’ne akın etti. İstanbul’da da Boğaz kıyılarında denize girenler görüntülendi.