TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ramazan Ayında İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Buruk Bir Tat Bıraktı

Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Bayram sonunu işaret etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ramazan Ayında İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Buruk Bir Tat Bıraktı

TBMM Başkanı Devlet Bahçeli, İslam âleminin buruk bir Ramazan ayı yaşadığını belirterek, “Bu ramazanda Müslümanların odağının, İsrail’in Gazze’de katliam boyutlarına varan insanlık dışı saldırıları olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, “Terörün her türlüsünün insanlığa düşmanlık olduğunu biliyoruz” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki terör saldırısını da değerlendiren Kurtulmuş, “Epeydir zaten diken üstünde olan, hatta çoktan çivisi çıkmış dünyanın nereye doğru gittiğine dair bize çok derin soru işaretleri çağrıştıran bir saldırıyla karşılaştık. Moskova’daki terör saldırısını bir kere daha lanetliyorum. Terörden çok çekmiş bir milletin çocukları olarak, terörün her türlüsünün insanlığa düşmanlık olduğunu biliyoruz. Bu saldırının arkasında kim varsa büyük bir insanlık suçu işledikleri aşikardır. İnşallah terör saldırısının nedenleri ve arkasındaki güçler de bütünüyle ortaya çıkarılır.” diye konuştu.

Kurtulmuş, Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili olarak, “Başbakan Yardımcısıyken bir basın toplantısında ‘Üçüncü dünya savaşı çoktan başladı’ diye açıklama yapmıştım. Gerçekten de önce vekalet savaşları üzerinden, arkasından ticaret savaşlarıyla, dünyadaki büyük güçler, güç mücadelelerini sadece kendi etki alanlarında değil, dünyanın her tarafına yayacakları yeni bir tür hibrit savaşlar dönemini başlattı. Şimdi bunun sonuçlarını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Benzer şekilde, Gazze’de süren saldırıların sadece Gazze halkına yönelik olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, saldırıların bölgesel bir savaşa dönüşme potansiyeli taşıdığını vurguladı.

Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna savaşının ve Gazze’deki saldırıların belli açılardan benzerlik taşıdığını belirterek, “Her ikisi de hem bölgesel çatışmaların fitilini ateşleyebilecek bir potansiyele sahip hem de insanlığı yeni bir küresel savaşın eşiğine getirmiştir” dedi.

TBMM Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin yaklaştığını anımsatarak, “Seçim kampanyası şimdiye kadar nezaketli ve olgun bir şekilde devam ediyor. Ümit ederiz ki sonuna kadar böyle devam eder. Seçim günü de büyük bir demokratik olgunlukla ve çok büyük bir katılımla yerel seçimleri geride bırakmış oluruz” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte öncelikli olarak dış politika Türkiye’nin gündemini belirleyecektir. Seçimden sonra ağırlıklı olarak dış politika, Türkiye’nin gündemini belirleyecektir” ifadelerini kullandı.

Anayasa çalışmalarına da değinen Kurtulmuş, “TBMM’nin önünde iki büyük ödev duruyor: Yeni bir anayasa ve Meclis’in iç tüzüğü. Yeni anayasa meselesi bir metin yazmak değil, Türkiye’nin antidemokratik yapıdan kurtulmasıdır.” dedi.