TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2023 Yılını Değerlendirdi ve 2024 Yılına Yönelik İsteklerini Paylaştı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni yıl mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yıl mesajında 2023 yılını değerlendirdi ve önemli gelişmelerden bahsetti. Kurtulmuş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle birçok kişinin kaybedildiği “Asrın Felaketi”ne değinerek, hayatını kaybedenlere rahmetle anıldığını ve milletin acılarının paylaşıldığını belirtti. Ayrıca, 2023 yılında devlet ve milletin el ele vererek sevinçleri paylaştığını ve zorlukları aştığını ifade etti. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yüksek bir katılımla ve demokratik bir olgunlukla gerçekleştiğini, enerji alanında gaz ve petrol rezervlerinin keşfedildiğini, savunma sanayii alanında Milli Muharip Uçak KAAN ve TCG Anadolu Gemisi gibi projelerin hayata geçtiğini, sporda uluslararası müsabakalarda birçok üstün başarı elde edildiğini ve yerli otomobilimiz TOGG’un yollara çıktığını belirtti.

Türkiye’nin her zamanki gibi mazlum ve mağdurların yanında olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Filistin’de barış ve esenlik için yoğun diplomasi yürütüldüğünü söyledi. Filistin konusundaki müzakerelerin bölgede barışın kalıcılığı açısından önemli bir adım olabileceğini ve aksi takdirde bölgedeki kaosun sona ermeyeceğini vurguladı.

Kurtulmuş, etkin dış politika anlayışının prensipli müzakerelerle devam edeceğini ve barış öncülüğünü üstlenmiş bir ülke olarak yoluna devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, 2023 yılında aile birliğinin ve dayanışmasının değerinin yeniden tecrübe edildiğini söyledi. Ailenin toplumsal barışın temelini oluşturduğuna inandıklarını ve aileyi güçlendirecek projelerin uygulanmasının önemli bir öncelikleri olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, 2024’te devlet ve sivil toplumun el ele vererek gençliği sapkın yönelimlerden ve bağımlılıklardan koruyacak önlemler alacaklarına olan inancını tam olduğunu belirtti. 2023 yılında elde edilen başarıların Cumhuriyetimizin ikinci asrının başlangıcı niteliğinde olduğunu ve 2024’te de bu başarıları sürdüreceklerini vurguladı. Son olarak, 2024 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa huzur, esenlik ve refah getirmesini diledi.