TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yeni Anayasa Görüşmelerinde Önemli Adım attı

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' açıklaması: Ekimden itibaren içerik görüşmesi başlayabilir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yeni Anayasa Görüşmelerini Sürdürüyor

Numan Kurtulmuş, bugün AK Parti TBMM Grubunu ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklama yaptılar. Güler, “Mutlaka yeni dönemde sivil demokratik, çoğulcu ve katılımcı bir anayasa Meclis’imizin milletimize hediye etmesini ifade etmek isterim” dedi.

Güler ayrıca, “Ülkemiz Avrupa’nın, Doğu’nun, Afrika’nın ve Asya’nın her gün değişen küresel sistemde bugün yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Vesayet anlayışının her maddeye sinmiş kurallarını taşıyan 82 Anayasa’sından kurtulmamız lazım” diye konuştu.

Numan Kurtulmuş ise, “TBMM’de grubu bulunan 6 siyasi partimizle gerçekleştirdiğimiz anayasa süreciyle ilgili son adımını bugün burada AK Parti grubuyla sonlandırdık. Anayasa yapmak gibi oldukça zor, milletin içinde olacağı sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için diyalog zeminin sağlam olması gerekir” şeklinde konuştu.

Partilerin anayasası olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “TBMM, millet adına bu kararı alır ve yoluna devam eder” dedi. Anayasa çalışmalarının zaman alacağını belirten Kurtulmuş, bu sürecin Türkiye’nin siyasetine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.