TBMM Başkanı Şentop, YSK Başkanı Yener ve Heyetini Kabul Etti: “Seçim Süreci Herkesin Sisteme ve Sonuçlara Güvenini Sağladı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mazbatası TBMM’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven Yener ve beraberindeki heyeti kabul etti. Şentop, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonucunun ilan edildiğini hatırlatarak, “Mazbata, Geçici Meclis Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı’na takdim edilecek. İnşallah yemin töreninden önce bu işlem tamamlanmış olur” dedi.

Seçim sürecinin başarılı bir şekilde yürütülmesi nedeniyle YSK’ya teşekkür eden Şentop, “Türkiye’deki seçimler her zaman çok çekişmeli olur ancak önemli olan, sistemin ve sürecin güvenilirliği ve şeffaflığıdır. Bu süreç, herkesin sisteme ve seçim sonuçlarına tam bir güven duymasını sağladı” diye konuştu.

YSK Başkanı Yener ise “Bu süreçte YSK, tüm verileri siyasi partilerimizle paylaştı ve şeffaf bir seçim süreci yürüterek sonuçlandırdı. YSK olarak görevimizi yerine getirdiğimiz için memnuniyet duyuyoruz” dedi.