TBMM Genel Kurulu’nda Laf Atmaları Tartışma Yarattı

Vekillerin laf atmalarına Yeşilçam işi ‘rabarba’ benzetmesi

TBMM Genel Kurulu’nda Laf Atmalara Ara Verildi!

TBMM Genel Kurulu’nun önceki günkü oturumunda grup önerilerinin görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında yaşanan laf atma olayları dikkat çekti. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, milletvekillerinin sıklıkla birbirlerine laf attığı için zaman zaman oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Ara sonrasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Aslında Genel Kurul ara vermeden evvel söylemek istediğimiz şeyler vardı, fakat araya girince bir anlam kaybı ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. Bu sırada DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu’nun laf atması üzerine Zengin, Başkan Önder’e hitaben “Sayın Başkanım, bu laf atmalara bir ‘dur’ diyecek misiniz, rica etsem. Belki siz söyleyince olur, ekip sizin ekip” şeklinde bir çağrıda bulundu.

Aynı zamanda yönetmen ve senarist olan Önder, Zengin’e sinematografik bir yanıt vererek şunları söyledi: “Keşke dememle olsa. Peki o zaman izin verin, anlatayım. Burada bizim ekip, sizin ekip yok. Fakat buradan bakınca çok manasız görünüyor; yani bir rabarba oluyor sinema dilinde. Laf atanın ne dediği de araya gidiyor, konuşmacının ne dediği de ve bu bir döngü oluyor.”

UĞULTU ŞEKLİNDE SES ÇIKARMA: Rabarba, sinema veya televizyonda kalabalık sahnelerin çekimlerinde kalabalığı oluşturan yardımcı oyuncuların ses efekti için anlamsız sesler çıkararak uğultu oluşturmasıdır. Bu terim genelde sessiz olarak çekilen filmlerde kullanılır ve seslendirme sonradan yapılır.