TBMM’de Çocuklar İçin 3 Günlük Özel Program!

23 Nisan coşkusu başlıyor! Meclis üç gün çocukların

TBMM, kuruluşunun 104’üncü yıldönümü dolayısıyla hafta sonundan itibaren 3 gün boyunca çocukları ağırlamaya hazırlanıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi için TBMM Yerleşkesi’ni çocuk bahçesine dönüştüreceği 3 günlük bir programı duyurdu.


TBMM’nin 104’üncü yıl kutlamaları, 20 Nisan Cumartesi günü TBMM ön bahçesinde başlayacak ve 3 gün boyunca devam edecek. Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği alanı üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Programa Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katılacak. Ayrıca, çocuklar için hazırlanan program şu şekilde:

– TBMM Halkla İlişkiler Binası’nda cumartesiden pazartesiye kadar 11.00 ile 14.00 saatleri arasında günde iki seans halinde çocuk filmleri gösterilecek.
– 21 Nisan Pazar günü saat 20.00’de TBMM Şeref Merdivenleri’nde Milli Egemenlik Konseri düzenlenecek ve 23 Nisan için özel bestelenen bir marş koro eşliğinde ilk kez seslendirilecek.
– Pazar akşamı saat 20.30’da tören alanında ışıklı ve lazerli mapping gösterisi yapılacak.

– 22 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’de TBMM Şeref Merdivenleri’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen TBMM Kupası ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik temalı kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları ile TÜBİTAK yarışmalarında başarılı olan çocuklar için ödül törenleri gerçekleşecek. Aynı gün saat 13.00’te Meclis Başkanı Kurtulmuş, TBMM Tören Salonu’nda dünya çocuklarını kabul edecek.
– Çocuklar, pazartesi günü saat 14.00’te TBMM Genel Kurulu’nda özel bir oturum gerçekleştirecek.


ANKARA