“TBMM’deki Sade Mönülü Resepsiyon”

Sade mönünün kodları... Meclis’teki törende de tasarruf

Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş’un ev sahipliğinde TBMM’de düzenlenen resepsiyon bu yıl sade mönüsüyle dikkat çekti

Bu yıl TBMM’de düzenlenen resepsiyon, geçmiş yıllardan farklı olarak sade bir mönü ile gerçekleşti. Daha önce zengin yemek çeşitleri, yöresel lezzetler ve gösterişli süslemelerle öne çıkan Meclis resepsiyonları, Kurtulmuş’un talimatıyla bu yıl değişime uğradı.

Geçmiş yıllarda dev balkabakları ve iri balıkların sergilendiği resepsiyonda bu yıl böyle gösterişli sunumlar yer almadı. Ayrıca füme somon gibi deniz ürünlerinde de kısıtlamalar yapıldı. Davetliler, piramit şeklinde yükselen tatlı adalarını da bu yıl bulamadılar.

NELER İKRAM EDİLDİ?

Toplu davetlerde tercih edilen döner, köfte, et sote gibi yemekler bu kez mönüde yer almadı. Ana yemekler içli köfte ve zeytinyağlı kuru patlıcan dolma olarak sunuldu. Bu yemeklerin yanı sıra zeytinyağlı enginar kalbi, kısır, karadutlu kanepe, paçanga böreği ve sigara böreği ikram edildi. Tatlı olarak ise çeşitli kanepe ve fıstıklı midye baklava sunuldu.

Yemekler Meclis lokantasında hazırlandığından fiyatlandırma yapılmadı. Tahmini hesaplara göre mönünün en pahalı ürünü enginar kalbi olarak belirlendi. İçecek olarak meyve suyu çeşitleri ve demirhindi şerbeti sunuldu.

OTOBÜSLE GİTTİLER

Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104. yıldönümü kutlamaları kapsamında programlara Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte otobüsle gitti. Meclis personelini taşıyan otobüsleri tercih ederek Anıtkabir’e ve Birinci Meclis’e gittiler. Bu yöntemin tasarruf amaçlı olduğu ve ayrıca araç yoğunluğunu azaltmayı hedeflediği belirtildi.