TCDD, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı İddialarını Yalanladı

TCDD'den yağmurdan etkilenen demiryolu hatlarına ilişkin açıklama

TCDD, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı hakkındaki olumsuz haberlerin gerçekle uyuşmadığını açıkladı. Sivas-Yozgat arasında meydana gelen yoğun yağmur ve sel nedeniyle etkilenen hat üzerinde gerekli çalışmaların tamamlandığı ve seferlerin normal seyrinde devam ettiği belirtildi. Hızlı tren işletmeciliğinde, güvenlik önlemlerinin yanı sıra, hatların kontrolü için kılavuz trenlerin kullanıldığı ve tarifeli ilk trenden önce bu trenlerin hat üzerine gönderildiği ifade edildi.

Ankara-Sivas hızlı tren hattında da aynı uygulamanın 18.06.2023’te yapıldığı ve tarifeli trenden önce kılavuz trenin hatta gönderildiğini duyuruldu. Son dönemde ülkemizi etkisi altına alan bölgesel ve ani yağmur geçişlerinden, demiryolu hatlarımız da etkilenebileceği bildirildi.

Sivas-Yozgat arasında yoğun yağmur yağışı nedeniyle kılavuz trenin, bölgesel ve etkili yağışa bağlı olarak kısmı bir alanda demiryolu altyapısının etkilendiği ve saat 06:40’ta deray (Her durumda trenin en az bir tekerleğinin rayları terk etmesi) ettiği açıklandı. Deray ve selden etkilenen bölgenin bakım onarımlarının yapılabilmesi için hızlı tren hattının bir süre tren trafiğine kapatıldığı belirtildi. Ancak, saat 16:40’ta yürütülen çalışmaların tamamlandığı ve normal tren işletmeciliğine geçildiği bildirildi. Trenlerin seyrine herhangi bir engel bulunmadığı aktarıldı.

Konuyla ilgili yayınlanan açıklamada, “Olay saatinden sonraki tüm YHT trenleri Ankara-Sivas-Ankara arasında normal saatlerinde seyretmişlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.