Tefecilere Karşı Verilen Mücadele: İstanbul’da Yaşanan Vak’a

Tefecilerin planını polis bozdu! 1 milyon 100 bin TL karşılığında 4 milyon 200 TL, 2 daire, 1 dükkan, 1 arsa...

İstanbul’da yaşayan Z.K.Ç. adlı bir kadın, farklı zamanlarda faiz karşılığında tefecilerden toplam 1 milyon 100 bin lira borç para aldı. Kadın, borcunu karşılamak için 30 milyon lira değerindeki 2 daire, 1 dükkan ve 1 arsayı teminat olarak göstererek tapularını şahıslara devretti. Ancak Z.K.Ç. borcunun 4 milyon 200 bin lirasını geri ödesine rağmen tefeciler, tapuları iade etmeyerek daha fazla para talep etti. Kadından 20 milyon lira daha isteyen şüpheliler, başka mülklerin tapularını da isteyince Z.K.Ç. savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, şüpheliler hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda 7 şüpheli tespit edildi. 18 Mart tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda 6 şüpheli yakalandı ve gözaltına alındı, 1 kişinin yurt dışında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemece 3 şüpheli tutuklanırken 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AK Parti’li Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Hazırlıklarını Anlattı

AK Parti’li Yavuz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik hazırlıklar hakkında önemli bilgiler verdi.

Yavuz, Türkiye genelindeki seçmen sayısının 61 milyon 441 bin 880 olduğunu vurgulayarak, herkesin oy kullanmak için kendi sandığına gitmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, seçim gününün ve sonuçlarının önemine dikkat çeken Yavuz, “Toplam Türkiye’de kurulacak sandık sayısı 259 bin 903. Seçim günü çok önemli. Seçim günü akşamı da önemli.” şeklinde konuştu.

Yavuz, seçim sonuçlarının hızlı bir şekilde alınacağını belirterek, “Herhangi bir manipülasyon olmasın diye açıklamaları hızlıca girmek istiyoruz. Bu seçimde biraz daha kendimizle yarışacağız ve sonuçları çok hızlı bir şekilde alacağız.” dedi.

Partinin saha çalışmaları hakkında da bilgi veren Yavuz, “1 milyon aktif, 1 milyon da lojistiği sağlayan arkadaşlarımızla bu işi gerçekleştiriyoruz. Bu işi sağlıklı yürütebilmek için 2 milyon aktif teşkilat üyesinin desteği gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yavuz, demokrasi şöleninde geçecek bir seçim dileğinde bulunarak, “Ana ilke herkesin kendi sandığında oy kullanmasıdır. Sonuçların hızlı bir şekilde alınmasını önemsiyoruz. Sonuç Alım Sistemimiz sonuçlar geldiği anda Cumhurbaşkanımızın önünde duruyor ve buradan takip ediyor.” ifadelerini kullandı. (DHA)