TEKNOFEST Ankara: Dünyanın En Büyük Havacılık ve Teknoloji Festivali

Büyük Zafer’in 101. yılında TEKNOFEST rüzgârı: 8 bin 945 girişimci yarışacak

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Ankara, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak, Etimesgut Havalimanı’nda 125 kurumla birlikte 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Festivalin 30 Ağustos’taki açılışında ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımı bekleniyor.

TEKNOFEST’in gençlere yönelik bir etkinlik olduğunu belirten T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, “TEKNOFEST ile ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ fikrini gerçekleştirirken, gençlerimizin özgüvenini artırmayı ve onları geleceğin girişimcileri olmaları noktasında cesaretlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenecek olan TEKNOFEST Girişim Yarışması’nın da büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Yarışmaya başvuranlar, farklı temalarda kendi teknolojilerini üretmeye yönelik destek arayışında olacaklar.

TEKNOFEST, teknoloji ve girişimcilik yarışmalarının merkezinde yer alacak ve bu alanda bir ilke imza atacak. Yarışmalara katılan takımların projelerini girişime dönüştürme imkanı sunulacak ve girişime dönüşen projelerin büyüyerek topluma kazandırılması hedeflenecek. Adaylar, eğitim, uzay, havacılık ve savunma, ulaşım ve mobilite, tarım, haberleşme ve iletişim, afet yönetimi gibi çeşitli kategorilerde üretecekleri teknolojilere girişim desteği arayabilecek.

TEKNOFEST Ankara’da Türkiye’nin yerli ve milli üretimleri olan Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Akıncı, Atak, Anka gibi hava araçları gösterileri düzenlenecek. Türk Yıldızları, Solo Türk, jandarmanın helikopter gösteri ekibi Çelikkanatlar, Emniyet Havacılık ve Polis Özel Harekât’ın helikopter üzerinde gerçekleştireceği akrobasi gösterileri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan paraşüt ekiplerinin zorlu atlayışları, Para Motor ve Gyrocopter gösterileri de festivalde izleyicilerle buluşacak.

TEKNOFEST Ankara’da ayrıca Deneyap Kart Robolig Yarışması düzenlenecek. Yarışmanın ödül miktarı 7 milyon TL’yi aşacak. TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda ise 270 bin TL ödül sahiplerini bekliyor. Yarışmalara binlerce takım ve yarışmacı başvuruda bulundu. Ankara’da ayrıca teknoloji takımları, dron teknolojilerinden uzak ve savunma teknolojilerine kadar farklı alanlarda projeleriyle yarışacak.

TEKNOFEST Ankara, Take Off Girişim Zirvesi’nin ön etkinlikleri olarak düzenlenecek. Bu etkinliklerin kazananları toplamda 2 milyon 225 bin TL ödülle ödüllendirilecek ve Take Off Girişim Zirvesi’nde yer alma fırsatı yakalayacak.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikler arasında helikopter ve uçaklarla gerçekleştirilecek “ilk uçuş” etkinliği, sıcak hava balonu uçuşu, Dikey Rüzgâr Tüneli, İklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Güneş Gözlem Etkinliği, Pedallı Uçuş Etkinliği ve TEKNOFEST Keşif Oyunu gibi birçok aktiviteye de yer verilecek.

Mazhar Alanson, Türk Hava Kuvvetleri Cazın Kartalları Orkestrası ve Refik Anadol’un sergisi gibi etkinliklerin de yer alacağı TEKNOFEST Ankara etkinliği, T kuşağına yönelik bir mesaj niteliğinde. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da bu konuya dikkat çekerek “TEKNOFEST kuşağı, Türkiye Yüzyılı’nda dünyayı değiştirecek fikirleriyle şimdi Ankara’da” dedi.