TEKNOFEST, Ankara’da Ezberleri Bozuyor!

Bakan Kacır'dan 'T' kuşağı paylaşımı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Twitter hesabı üzerinden ‘Ezber Bozanlar’ başlığıyla TEKNOFEST hakkında bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, “1965-80 arası doğanlar X kuşağı, 1981-96 arası doğanlar Y kuşağı, 1997-2012 arası doğanlar Z kuşağı. Hangi yılda olursa olsun, dünyayı değiştirmek için doğanlar ise T kuşağı. TEKNOFEST kuşağı, Türkiye Yüzyılı’nda dünyayı değiştirecek fikirleriyle, şimdi Ankara’da” ifadelerine yer verdi.

ETİMESGUT HAVALİMANI’NDA ETKİNLİK DÜZENLENECEK
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik, Ankara Etimesgut Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte, teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgar tüneli, simülasyon deneyim alanları, ‘Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay’ sergisi, planetaryum ve sahne gösterileri gibi çeşitli aktiviteler yer alacak.

FESTİVAL İLK KEZ BAŞKENT’TE
Ankara’da bir ilki gerçekleştiren TEKNOFEST, ‘Sengeleceksindiye Etimesgut Havalimanı’ndayız’ sloganıyla dikkat çekiyor ve 30 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında başkentte meraklılarıyla buluşacak.

TEKNOLOJİLER YARIŞIYOR
Ankara’daki TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda, ‘Eğitim Teknolojileri’, ‘Haberleşme ve İletişim Teknolojileri’, ‘Tarım Teknolojileri’, ‘Afet Yönetim Teknolojileri’, ‘Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri’ ve ‘Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri’ başlıkları öne çıkıyor.