TEKNOFEST; Yağmura Rağmen Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Ankara'da TEKNOFEST heyecanında son gün... Selçuk Bayraktar: Dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz

Dünya genelinde en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, ülkemizin Cumhuriyetin 100. yılında meraklılarıyla buluşuyor. Yağmura rağmen festivalin beşinci gününde de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bazı ziyaretçiler, tedbir amaçlı şemsiyeyle gelmeyi tercih ediyor. Diğer taraftan, sağanak yağmura rağmen fuar alanında sergilenen ürünlere ilgi devam ediyor.

TEKNOFEST’in kapanış konuşmasında BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şu açıklamalarda bulundu: “TEKNOFEST’i milli teknoloji hamlemizi desteklemek ve insanlık için barış dolu bir dünya inşa etmek amacıyla düzenliyoruz. Kadim medeniyetimizi adalet ve merhamet değerleriyle kuracağımız bu gelecek için her türlü zorluğun üstesinden birlikte geleceğiz. Dışarıdan getirilen uçaklarla teknoloji geliştirme kabiliyetimize vurulmuştu ama biz ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ diyerek pes etmedik. Şimdi Türk mühendislerimizin geliştirdiği İHA’larımız ve SİHA’larımızla dünyada imrenilen projelere imza atıyoruz. TEKNOFEST, umudumuzu yeniden canlandırmak için 80 yıl sonra Etimesgut’ta kuruldu ve yiğitlik örneği sergiliyor. Festivalimize destek veren ve heyecanımıza ortak olan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”

TEKNOFEST, teknoloji ve bilimi sevenlerle buluşurken, yağmura rağmen büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Festival atmosferi, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.