Teknoloji ve Eğitim: Erdoğan’ın Önemli Açıklamaları

Erdoğan: Irkçılık tuzağının merkez üssü sanal alem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teknolojinin Ve Dijitalleşmenin Her Alana Nüfuz Ettiği Bir Dönemdeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen ‘2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve 5’inci Uluslararası Eğitimde Teknoloji, Araştırma Geliştirme ve Kalite Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatın her alanına etki ettiği bir dönemde olduğumuzu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Birkaç saatlik internet kesintisi bile neredeyse hayatın durmasına sebep olabiliyor. Teknolojiyle beraber, bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşı karşıya kaldığı riskler de artıyor. Sosyal medyanın, birtakım oyun platformlarının gençlerimizi nasıl etkilediğine maalesef şahit oluyoruz. Oyun platformları, şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor. Henüz 4-5 yaşındaki çocuklarımız, oyunlar içine sinsice yerleştirilmiş LGBT propagandasına maruz kalıyor.”

Erdoğan, teknolojinin insana zarar verme potansiyelini de vurgulayarak, “Teknolojiyi kullanmak ile bağımlısı olmak arasındaki çizginin kaybolduğunda karşılaşacağımız sıkıntıların farkındayız. Bilgisayar, cep telefonu ve oyunların neden olduğu huzursuzluk ve mutsuzluk durumlarına dikkat çekmek isterim. Günümüzde teknolojiyle geçirilen saatler, iletişim güçlüğü ve ruhsal sıkıntılar yaşanmasına sebep olabiliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, teknolojinin dengeli ve bilinçli kullanımını teşvik ederek, “Öğretmenler, anne babalar ve çocuklarımızın bilinçlenmesi ve teknolojiyi sağlıklı bir şekilde kullanabilen nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Teknolojiyi üreten ve kullanan ancak onun esiri olmayan bir nesle ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Eğitimde yapılan yatırımları da özetleyen Erdoğan, son 22 yılda eğitim alanındaki gelişmeleri şu şekilde sıraladı:

  • Derslik sayısının arttırılması ve öğrenci sayısının azaltılması
  • Öğretmen sayısında yaşanan artış
  • Ücretsiz dağıtılan ders kitapları
  • Vesayetçi uygulamaların kaldırılması
  • Okulların teknolojik altyapısının güçlendirilmesi
  • Bilgisayar ve etkileşimli tahtaların okullara kazandırılması
  • Dijital öğrenme konusundaki ilerlemeler

Eğitimde teknolojik altyapı sağlama konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Erdoğan, “Öğretmenler, anne babalar ve çocuklarımızın bilinçlenmesi ve teknolojiyi sağlıklı bir şekilde kullanabilir nesiller yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

14 Eylül 2024