Terör Yandaşlarına Karşı Operasyon Başarılı!

Sahilde 'Öcalan' sloganıyla halay çeken 9 kişi adliyeye sevk edildi

Sahil Kenarında Terör Yandaşları Tarafından Çekilen Halay Görüntülerine Tepki!

Sosyal medyada paylaşılan sahil kenarında terör yandaşları tarafından çekilen halay görüntüleri büyük tepki topladı. Bu olay üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma başlattı. Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, titiz bir çalışma sonucu görüntülerdeki kişilerin kimliklerini tespit etti.

Görüntülerde yer alan 9 kişinin Gaziantep’ten geldiği belirlenerek düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı öğrenildi. Firari olan bir kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bakan Yerlikaya: “Gereği Yapıldı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından “gereği yapıldı” başlığıyla bir paylaşım yaptı. Bakan Yerlikaya, “Mersin’de çekildiği belirlenen görüntülerde bir grubun PKK elebaşı lehine sloganlar attığı tespit edilmişti. Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerimiz şüphelilerin tespitine yönelik çalışma yaptı. Şüphelilerin Gaziantep’ten Mersin’e geldikleri anlaşılmış, görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlik tespiti yapılmıştır. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüzce; 1 şüphelinin olaydan sonra ‘uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlenmiş; 9 şüpheli ise yakalanmıştır. 1 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir. Aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, silah ve mühimmatlara el konulmuştur. Şüpheliler, ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK)’ suçundan gözaltına alınmıştır” dedi.