Terörle Mücadele: Bakan Yerlikaya Bilançosu

Yerlikaya’dan ‘tweet’ yanıtı: Şov değil mücadele

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Terörle Mücadele Bilançosu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz haftadan itibaren milletvekilleriyle gerçekleştirdiği bölgesel operasyonlara ilişkin bilgilendirme toplantılarına başladı. Bakan Yerlikaya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi: “1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında bölgede toplam 123 terör eylemi engellendi, bunların 110’u bombalı eylemdi. Bu eylemlerin 118’i PKK, 4’ü DEAŞ ve 1’i sol terör örgütleri tarafından planlanmıştı.”

Bakan Yerlikaya, son bir yılda bölgede PKK/KCK’ya karşı 14 bin 864 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 528 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca Yerlikaya, 2016 ile 2024 yılları arasında Türkiye genelinde gerçekleşen terör eylemlerinin sayısında yaşanan düşüşü de değerlendirerek, “2016’da 2 bin 322 eylem gerçekleşirken, bu rakam 2023’te 88’e ve 2024’te ise 17’ye düştü” dedi.

Toplantının ardından Bakan Yerlikaya’nın Doğu ve Güneydoğu toplantısında milletvekillerinin sorularını kabul etmemesi tepkilere yol açtı. Ancak İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri toplantısında vekillerin gündemle ilgili sorularına yanıt verdi.

GÜZEL AMA DOZ AŞIMI VAR

AK Parti AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Yerlikaya’nın sık sık operasyonlarla ilgili paylaşımlar yapmasına yönelik eleştirilerde bulundu. Şen, “Her gün operasyon tweet’lerinizle karşılaşıyoruz. Bu durum, insanların zihninde Türkiye’nin mafya devletine dönüştüğü algısını yaratıyor. İletişimde doğru dozu bulmak önemlidir” dedi.

Bunun üzerine Bakan Yerlikaya, operasyon paylaşımlarının amacının mücadeleyi göstermek olduğunu belirterek, “Bu sayede caydırıcılık sağlanıyor. Yurtdışından suç işlemeye gelenlerin hemen yakalanacağı korkusunu oluşturuyoruz” açıklamasını yaptı.

Toplantıda ayrıca, AK Parti Artvin Milletvekili ve eski Bakan Faruk Çelik’in, sadece güvenlik operasyonlarıyla ilgili paylaşımların bölge halkında olumsuz etki yaratabileceği yönündeki düşüncelerini dile getirdiği öğrenildi.